La Palma

La Palma

Mooie eiland

La Palma is een oase van rust en een streling voor de zinnen. Het staat bekend als het 'Mooie eiland' omwille van zijn spectaculaire natuurlijke landschappen, de kleuren, de harmonie van zijn dorpen en koloniale steden en is als dusdanig een unieke plek om zich te laten verrassen door de pracht van de natuur, die bij elke stap verbaast en de meest exotische plaatsen onthult.

Als bakermat van mooie legenden is La Palma de perfecte plek om rond te dwalen in zijn loofrijke laurisilvabossen - de meest uitgestrekte van het hele archipel - bij verfrissende bronnen, zoals die van Nacientes de Marcos en Corderos en in ravijnen die, zoals die van het water (Barranco del Agua) je zullen laten genieten van nieuwe geluiden en aroma's.

Op het eiland van La Palma, dat in 2002 tot Biosfeer-Reservaat verklaard werd, vind je vulkanische kegels, ideale baaien en magische oorden zoals het Bosque van El Canal en Los Tiles. Geniet te voet, met de fiets of te paard van de wandelpaden en beleef op die manier een andere, onvergetelijke ervaring. Laat je betoveren door de spectaculaire vergezichten die de Caldera de Taburiente voor je ogen tovert, een ongelofelijk schouwspel dat je alleen kan bewonderen vanop de hoge toppen die de krater omringen, soms boven het niveau van de wolken.

Op La Palma kan je bovendien ook thema-centra bezoeken zoals de Vogeltuin of het Maropark, waar je al genietend eigenaardigheden kan leren over de fauna en flora op de wereld.

Maar La Palma is ook het eiland van de sterren, dankzij de buitengewone helderheid en zuiverheid van de hemel. Op Roque los Muchachos, gelegen op meer dan 2.420 meter hoogte te midden van een unieke omgeving van adembenemende schoonheid kan je één van de belangrijkste sterrenwachten ter wereld leren kennen, waar wetenschappers uit heel Europa het Universum bestuderen.

La Palma wacht op jou om je een unieke vakantie te bezorgen met betoverende landelijke verblijven, traditionele ambachten vol verrassingen en zijn heerlijke gastronomie.